Recepten

Bekijk onze heerlijke recepten gebaseerd op producten van Jacklyn.

 

Jacklyn's Balsamico Original Vinaigrette

Jacklyn's tomatensalade
Benodigdheden: JACKLYN'S Balsamico Orginal Vinaigrette, Mooie rijpe Tomaten, event. verschillende soorten, geroosterde Pijnboom pitjes, en verse Basilicum blaadjes. Een platte schaal. De Tommies in plakjes of doormidden snijden, afhankelijk van grootte. Op de schaal leggen, pijnboompitjes er overheen strooien en grote handvol gescheurde (niet snijden) basilicumblaadjes eroverheen verspreiden! Dan op het laatste moment de Balsamico Orginal Vinaigrette er overheen sprenkelen. Smullen maar! Variatie op deze salade is,en staat ook "lekker" op de schaal, afwisselen met wat Feta of Mozarella. Echter, geen tomaat zonder basilicum blaadjes! Ton Boer, chefkok van RIBACONNECT was zeer gecharmeerd door de Balsamico Orgineel Vinagrette bij de Kalfs biefstuk die hij promootte bij Eten en Drinken 2010 Maliveld Den Haal j.l. "Je hebt maar een béétje nodig"! Smullen!

OESTERS! Recept van Wijnand Hendriksen Visspeciaalzaak Doetinchem
Oester openen, een klein beetje gesnippert uitje toevoegen, enkele druppels Balsamico orginal Vinaigrette, 30 seconden in de oven op 200 graden, en genieten maar! Verse Zalm met Wittewijn Vinaigrette rec. Jacqui. Voor 4 personen verse zalmmoten, 1 lime persen, 1 eetlepel bruine suiker, 1 rode chilli peper, zonder zaad, héél fijn snijden, wat kruidenmix. Lime sap, de suikers en de fijn gesneden chilli peper over de zalm smeren met een kwastje, afdekken en min. 15 minuten marineren. In gril of bakpan de zalmmoten bakken (Jacklyn's Extra Vergin Olijfolie) Op bord met b.v. een bedje Eikenblad sla serveren, daaroverheen de Wittewijn Vinaigrette sprenkelen! Genieten!

Basis Salade van de Chef Kok's van Ryokan Health Beauty & Fitness Centre Bronsbergen Zutphen
Het volgende recept is een basis salade die je kan afmaken met allerlei lekkernijen, bijv.: gerookte zalm, geitenkaas, een stukje vlees of gebakken vis. Benodigdheden: Een flinke kom (afhankelijk van het aantal personen) met gemengde sla, bijv.: lollo rosso, lollo bianco, frissée, kropsla of eikenbladsla. Paar verse tomaten,2 uien in ringen gesneden, 1 bosje radijs, verse cherry tomaten, Blikje maïskorrels,1 komkommer,1 potje met olijven, 3 á 4 Jacklyn zongedroogde tomatjes, Pijnboompitten (geroosterd) 1 rode paprika en 1 bosje lente ui. Snijdt alles in kleine stukjes maar niet té klein want het moet wel herkenbaar blijven. Meng alles goed door de sla heen en garneer het op de borden. Maak de sla af met een stukje kaas, vlees of vis. Als finishing touch een van de lekkere JACKLYN Vinaigrette. Voor de salades met vlees en kaas adviseren wij de klassieke Balsamico original, Balsamico Rossato of de Rode wijn Vinaigrette's. Voor de salades met vis adviseren wij de Witte Balsamico Vinaigrette.
Namens de koks van Ryokan wensen wij u smakelijk eten! Alex Peters chef kok.

Kip met Balsamico
4 enkele kipfilets, 2 eetl. bloem zout, 3 eelt.olijf olie (Jacklyn's) 2 eetl.boter,1/2 zakje verse basilicum, 5 eetl.droge witte wijn, 3 eetl. Balsamicoazijn, (Jacklyn's) versgemalen zwarte peper. Kipfilets in plakjes snijden, bloem en zout op een bord strooien en de kipfilet plakes en door wentelen zodat ze helemaal in de bloem zitten! In koekepan de olie verhitten en de plakjes in ca. 6 á 7 min. bruin bakken. Boter in stukjes tussen de plakkjes leggen en kip nog even in de boter bakken voor 2 min. Wijn erbij schenken 5 min. zachtjes koken, tot meeste vocht verdamt is. De basilicum blaadjes in reepjes snijden, op 4 voorverwarmde borden de kipfilet met stoofvocht verdelen, Balsamicoazijn erover sprenkelen, bestrooi met de basilicum blaadjes en peper, lekker met Risotto en bleekselderij! ENJOY!

La bella Italia Salade
1 krop radicchio of andere bittere slasoort. 1 Citroen, 2 blikjes artisjokharten, uitgelekt,gehalveerd of in vieren. 100 gr parmaham of andere rauwe ham, iets kleiner gescheurd. 100 gram Parmazaanse kaas in snippers. JACKLYN'S Balsamico Orgineel Vinaigrette.

Bereiding: Snij of scheur de radicchio in grove repen, laat de kleine blaadjes heel. Halveer de citroen, snijd één helft in 4 partjes en pers de andere helft uit. Meng de dressing door de radicciho en verdeel over 4 borden. Verdeel de artisjokharten, parmaham, kaas en partjes citroen erover, evnt. wat citroensap naar smaak. ENJOY!

Harry's Kaas Kletskoppen Recept idee van Harry Schonewill, de Kaasspecialist Zwolle Zuid
Rasp wat magere kaas en verdeel dit in hoopjes van ongeveer 8 cm. doorsnee op een bakplaat met bakpapier. Druppel er wat Balsamico Orgineel Vinaigrette over en bak dit in een oven op 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

Harry's Venkelschotel:
Smelt wat echte boter in een hapjespan en voeg hier wat rietsuiker aan toe en laat dit langzaam smelten. Voeg fijngesneden venkel toe en roer dit even om. Blus het geheel af met water totdat de venkel half onder water staat. Breng het geheel aan de kook en laat zacht doorkoken totdat al het water verdampt is. Voeg dan nog wat pecan en pistachenootjes toe en besprenkel het met een Balsamico Orgineel  Vinaigrette. Nog even doorwarmen en opdienen met een lekker stuk puur mals vlees. Eet smakelijk, Harry

Jacklyn's Balsamico Rossato Vinaigrette

Salade Périgourdine Recept van Andrea Schonenberg: Lunch of Hoofdgerecht 2 personen

200 gr mesclun of gemenge salade, 1theelepel walnotenmosterd, 2 eetlepels JACKLYN Rosato Vinaigrette, 1/2 pakje magret de canard, 3/4 blikje gras d'Oie of Canard, 6 cherry tomaatjes, 5 gr. walnoten, 5 gr. hazelnoten, 5 gr. pijnboompitten, 5 gr. rozijnen, peper en zout.

Maak de Vinaigrette aan met de walnotenmosterd. Snij de foie gras in 8 plakjes, halveer de tomaatjes,  rooster de hazelnoten en pijnboompitjes in een koekepan tot ze mooi bruin van kleur zijn. Laat ze iets afkoelen en meng ze met de walnoten en rozijnen.

Verdeel de sla over 2 borden, schenk hierover de Vinaigrette, verdeel de magret de canard de plakjes ganzenlever en de tomaatjes over de sla. Strooi de noten melange hierover heen

Recept/Idee van Tjeerd Bessink.

JACKLYN'S Vinaigrette Rossato met aardbeien en saffraan-roomijs:

roomijs, 7,5 dl ongezoete slagroom, 2,5 dl boerenmelk ,1/1 gr safraan, 225 gr eierdooiers, 250 gr suiker, aardbeien en een ijsmachine.

Breng de slagroom en de melk tegen de kook aan en voeg de safraan toe. Laat dit mengsel één uur op laag vuur staan, NIET laten koken.

Roer de eidooiers los met de suiker. Klop er met een garde 1/4 van het melk/roommengsel door en meng het geheel met de rest van het melk/roommengsel in de pan. Verwarm dit al roerende op laag vuur tot 80 C.   

Een nachtje in de koelkast laten staan.  Zeef de vla en draai er in de ijsmachine ijs van.

Neem 1 of 2 bollen safraan ijs, leg hier omheen de aardbeien en giet er JACKLYN'S  Vianigrette Rossato over.  Enjoy!

Geniet met een glaasje Prosecco er bij.

Jacklyn's Balsamico Bianco Vinaigrette

Heerlijk bij / over broodjes gezond, belegd met bijv gebakken vis en bij vissalades. Het Visgilde heeft op Eten en Drinken 2010, Maliveld Denhaag j.l. prachtige grote gamba's gebakken in de Balsamico Bianco Vinaigrette! Nog nóóit hadden we de Vinaigrette's verwarmd... LEKKER! Het proberen waard, let wel, de Vinaigrette goed schudden, en in een koude pan druppelen, +/- één eetlepel is genoeg op ongeveer 7 á 8 gamba's. De pan met de Vinaigrette langzaam warm laten worden, NIET laten walmen! ENJOY!

Jacklyn's Balsamico Lampone Vinaigrette

JACKLYN'S voorgerecht met Lampone: Een bedje van sla, daarop een stuk/plak wildpaté, b.v. wildzwijn, hert, haas, konijn, een variatie hiervan. Daar over heen, streepjes of druppels van de LAMPONE (framboos vinaigrette) wat échte framboos als versiering, of blauwe/rode besjes, serveer met een ZELF gemaakt toast (casino brood, wit of bruin) en een mooi glas wijn! Eet smakelijk! Dit is zó lekker! Ook andere paté's zijn lekker met de Lampone, mar wild paté spand de kroon!

JACKLYN'S geconfituurde eendebout met Lampone: Bereiding van de bout: als u wenst, wat druppels/streepjes Lampone (framboos Vinaigrette) ook hier wat échte framboos als versiering, een lichte aardapel puree, gestoofde peertjes... ENJOY! Salade: recept van Sylvia Moran - Montreal - Canada Spinazie, geroosterde walnoten, aardbeien, bos/blauwe bessen en of frambozen, nog wat peper? Wat parmazaankaas "krullen/schaven"

Jacklyn's Rodewijn Vinaigrette

Bietjes salade van Jacklyn
Benodigdheden voor 4 personen: Gekookte bietjes, pakje, of zelf koken, bosje lenteuitjes en Jacklyn's Rodewijn Vinaigrette. Bietjes raspen of in plakjes / blokjes snijden. Lenteuitjes klein snijden en door de bietjes mengen, de Vinaigrette toevoegen en smullen maar! Aardappel-Garnalensalade van Jacklyn: benodigdheden voor 4 personen: 800 gr vastkokende aardappels. geschrapt of geschild, 650 gr. grote garnalen, gepeld, met staart, 220 gr. rucola, blaadjes gescheurd, 2 advocado's in stukjes gesneden. Aardappels in gezouten water 12/15 minuten gaar koken, goed uit laten lekken,in plakken snijden en in schaal leggen. Bak of grill de garnalen tot ze roze zijn. Doe de garnalen bij de aardappels, samen met de rucola en de avocado's en hussel dit voorzichtig door elkaar. Schenk de dressing erbij en hussel voorzichtig. Kan ook koud geserveerd worden, doe dan alvast wat van de vinaigrette door de aardappelen en op het moment dat de andere ingredienten er doorheen gaan de rest van de vinaigrette.

Spinaziesalade met bramen,  +/- 150 gram kleine verse spinazie blaadjes, 250 gram bramen, 200 gram kerstomaatjes, in 4en delen, (als je dat lukt!) 1 bol mozzarella in stukjes kruimen, met je hand, 100 gram JACKLYN'S Zongedroogde Tomaatjes,peper, zout, basilicum blaadjes ongeveer 2 a 3 eetlepels, grof gescheurd ( niet snijden!) De lekkerste Vinaigrette hier bij is JACKLYN'S Rode Wijn Vinaigrette, misschien ondersteund met JACKLYN'S Extra Vergin Olijfolie, en wat citroen likeur. Alles goed mengen, en ook hier, als laatste, de olie,vinaigrette, en citroen-likeur er over schenken. ENJOY!

Jacklyn's Wittewijn Vinaigrette

Tomaten, Mozzarella Advocado Salade van Jacklyn. Benodigdheden voor 4 personen: 2 rijpe vlees tomaten ( of nog lekkerder, Tasty Tom's) 150 gr frisse Mozzarella, 2 avocado's, Jacklyn's Wittewijn Vinaigrette. 20 zwarte olijven, basilicum blaadjes, vers stokbrood, slaschaal. Snijdt de tomaten in mooie puntjes, en leg deze in de schaal, Mozzarella uit laten lekken en in stukken scheuren, ( niet snijden) avocado door midden snijden, pit verwijderen en in plakken snijden van ongeveer 1 cm. Arrangeer de kaas en avocado's bij de tomaten.Voeg de olijven en basilicum toe en besprenkel met de Wittewijn Vinaigrette. Lekker met een stukje stokbrood.

Recept van Tjeerd Bessink. Rauwe oesters besprenkelen met JACKLYN'S Witte wijn Vinaigrette. Goed schudden en met druppeltjes werken!

Jacklyn's Italiaanse Extra Vergine Olijfolie

Tomaten & Rozemarijn Focaccia van Jacklyn.
Benodigdheden voor 4 tot 6 personen: 500gr focaccia rozemarijn brooddeeg, 12 ovengedroogde, door midden gesneden, tomaten, 4 eetlepels JACKLYN'S Olijfolie en verse takjes rozemarijn. Deeg mixen, de helft van de gedroogde tomaten grof snijden, vel verwijderen en door de droge mix doen .Voeg genoeg water toe om het Focaccia brood te bakken ( volgens verpakking) Plaats het deeg in een bakblik van 20 cm doorsnee, oven op 220 graden. Snijdt de overige tomaten doormidden, en verdeel deze over het deeg, (bovenkant) Sprenkel 3 eetlepels van de Olijfolie over de bovenkant, idem met de verse takjes Rozemarijn, 10 minuten laten rijzen en dan in 15 tot 20 minuten in de oven. Ietsje laten afkoelen, en de overgebleven olie er overheen sprenkelen, serveer warm!

Zalmkoekjes
200g gesnipperde zalm, 2 gaargestoomde aardappels, gehakt teentje knoflook, gesnipperd chalotje, wat gehakte kervel, 1 rode peper, zonder zaadlijst, gehakt,wat broodkruin,+/- 2 eetl. ruim 3 eetl. Jacklyn's Extra Vergin Olijfolie. Alle ingredienten mengen, min één eetl. olijfolie, in een keuken machiene, wat peper en zout, koekjes vormen en bakken in één eetlepel olie! mmm..... Knoflookmayoniase +/- 1 eetl. citroensap (wat JIJ lekker vindt) 2 eidooiers, 8 mooie dikke knoflook teentjes, zout peper, en 2 dl Jacklyn's Extra Vergin Olijfolie. Citroen, knoflook mengen, eidooiers, en een beetje verse peper, al roerend béétje voor béétje de Olijfolie toevoegen, tot een mooie dikke massa. Op smaak maken met peper en zout! (Lekker met donkerbruin stokbrood)!

Salade van Artisjok en Tonijn
Pot artisjok, uit laten lekken en de artisjokken in 4en snijden,en verdelen over 4 borden. De 2 grote (vlees) tomaten, zonder zaad, in plakjes, 1 eetl.kappertjes, 1 rode ui in dunne ringen,en 1 grote volle eetl. zwarte olijven, verdelen over de sjoks, DRESSING: 3 eetl. Jacklyn's Extra Vergin Olijolie, +/- 1 eetl. citroen. Verdeel over de 4 borden, de tonijn over de salade verdelen! Lekker, met Ciabati brood. Italiaanse Aardappel puree 1 kg Kruimaardappels, 3 stevige tenen knoflook, 100ml Jacklyn's Extra Vergin Olijfolie, parmazaansekaas, 1/4 potje Jacklyn's Olijven tapande, 1 stevige eetlepel kappertjes. Aardappels met knoflook en wat zout in 20 min. gaar koken, afgieten, terug in de pan, en 10 min. rusten.Hang een bolzeef in andere pan en wrijf (met de bolle kant van een lepel) de aardappels er door. Verwarm de olie 1 min. en doe 80 ml bij de aard. Parmazaanse kaas er bij en roer luchtig door. Evnt. met peper en zout op smaak maken. doe de Olijven tapenade in een schaaltje samen met de resterende 20 ml. olie en de kappertjes, schenk over de aardappelpuree! ENJOY!

Aardappeltaart met gedroogde tomaat; deze is erg lekker o.a. bij de BBQ, en van te voren klaar te maken. 1 kg kruimige aard. 3 eetlepels JACKLYN'S Extra Vergin Olijfolie, wat boter, 50 gr. JACKLYN'S Zongedroogde tomaatjes in Tomaten olie, fijn gehakt met 3 eetlepels Parmazaanse kaas. Kook de aardappel en pureer met de olijfolie, boter peper en zout. Tomaatjes fijn hakken met de Parmakaas. Een ovenschaal vullen met helft van de aard.puree, verdeel tomaat kaas mengsel hier over. Vervolgens de rest van de puree over verdelen, bestrooi met Parmazaansekaas. (belegen kaas is ook lekker)  Schaal ongeveer 15 min in voorverwarmde oven van 220c. ENJOY!

Salades van Jacklyn:
Tonijn en Artisjok, 1 potje artisjokharten, uitgelekt en in 4en gesneden, 2 grote vleestomaten, zaadlijst eruit, en in plakjes snijden, 1 eetlepel Olijven tapenade van JACKLYN, 1 eetlepel kappertjes, 1 rode ui, in dunne ringen, blikje tonijn, naturel, losgemaakt. Dressing: 4 eetlepels JACKLYN Extra Vergin Olijfolie, verse citroensap naar eigen smaak!  Alles eerlijk over 4 borden verdelen, op het laatste moment de dressing er over sprenkelen, ENJOY!

Tapenades

Heerlijk door de pasta, op brood, toast, hét broodje gezond. of... Een kipfilet platmaken vullen met de Tomatentapenade, oprollen, aanbraden, en smullen! De Olijven Tapenade: Kabeljauw of Storford: Kabeljauw haasje aan beide kanten kort bakken, oven op 180 graden. Tapenade over de vis aanbrengen, 15 min. in de oven. Serveer hierbij een lekkere salade met één van JACKLYN'S Vinaigrettes. Kook pasta, en maak deze aan met JACKLYN'S Tomaten Tapanade, klaar! Met een kleinere portie zonder sla óók als voorgerecht!

Gepaneerd Varkensvlees met boterbonen salade; (2 personen)
Peterselie blaadjes (flinke hand vol) verse witbrood kruimels, geraspte Parma of Grana Pardano kaas geraspteschil van 1 citroen. 2 haaskarbonades, 1 eetlepel of iets meer, JACKLYN'S olijven tapenade, 1 rode ui in ringen, 50 gr. Chorizo in blokjes, 1 blik boterbonen uitgelekt en afgespoeld, wat citroensap. Gril verwarmen, Peterselie en broodkruim en kaas met citroen rasp mengen, peper en zout over de haas karbonades, aan één kant de tapenade over de karbonade smeren, broodkruim er op drukken, 1 a 1/2 eetlepel JACKLYN'S Olijfolie in oven vaste pan verwarmen en karbonades met gepaneerde kant naar boven plus min 6 min. bakken, daarna 4 min onder gril tot ze gaar zijn, en korst bruin is! Niet verbranden! Uitje ondertussen bakken in JACKLYN'S olijfolie tot ze zacht zijn, chorizo erbij, en knapperig bakken. Roer de boterbonen er door, event. met een scheutje warm water, even goed laten pruttelen nog wat peper en zout er bij. Een goede knijp citroensap en nog wat peterselie er door, smullen!